دى طرقه جديده موت لعمل الكرونه
بس حلوه انا بعملها على طول
تعالو نشوف المقادير
1/2 كيلو طماطم حمراء
1 قرن فلفل حامى
1 قرن فلفل رومى
1 جزرايه
ا مكعب مرقه دجاج
(5 فصوص ثوم وبصاليه صغننه) حسب الرغبه
1- معلقه وسط ملح-فلفل - شطه
وطبعا واحد كيس مكرونه (عقل- اسباكتى ) اى حاجه يعنى
الطريقه
هنسلق المكرونه
توضع على النار اناء به ماء الى المنتصف ويوضع به قليل من الزيت
وبعد غليان الماء توضع المكرونه
وتترك حتى 10 دقائق حتى النضج
وبعد ذلك توفرغ المكرونه فى مصفاء لتصفى من المياه و يوضع عليها ماء بارد حتى تبرد
نقوم ببشر الطماطم والجزر والبصل وتقطيع الفلفل قطع صغيره ونهرس الثوم
نضع اناء على النار وبه قليل من الزيت
ونضع بعد ذلك الفلفل و الجزر حتى يتغير لونه قليلا ثم نضع البصل والثوم ونقلب حتى يدخل فى النضح
وبعد ذلك نضع الطماطم وقليل من الماء و الملح والفلفل والشطه ويفرك مكعب المرقه دجاج ويوضع والقليل من
الخل
وتقلب جيدا وتترك على النار حتى تتسبك اى تنضج
وبعد ذلك توضع المكرونه عليها بعد ان تصفى جيدا من الماء
وتقلب وتغطى وتترك حتى تتشرب وتصبح جاهزه للاكل
وممكن يقدم مع السلطه الخضراء والبوفتك